Zonnepanelen op landbouw-bedrijven

Als onderdeel van het Interreg NWE ECCO project begeleiden we groepen landbouwbedrijven ( in zekere zin te zien als een vorm van energy community ) in de implementatie van zonnepanelen, gedimensioneerd op maximale auto-consumptie.

Hiervoor maken we gebruiken van beschikbare data uit meetcampagnes bij gelijkaardige bedrijven en/of gefundeerde simulaties.

De insteek is zowiezo tot een facilitatie van de uitrol van PV installaties te komen, bij voorkeur gefinancieerd door lokale coöperaties, indien de landbouwer/ kmo/industrie hier oren naar heeft.

Veelal is dit niet zo en geeft de bedrijfsleider de voorkeur aan het zelf financieren van zijn energieverhaal, wat uiteraard ook geen probleem is.

De EPC die door ons verzorgd wordt, leidt tot extreem competieve installatie prijzen, die ons inziens nodig zijn om het het zeer wankel regelgevend en ondersteunend kader voor gedistribueerde energie-opwekking in Vlaanderen te counteren.

Dit resulteert in een eigenzinnig uitgekozen productcombinatie waarbij de gebakken lucht achterwege blijft.

Zonnepanelen, doen of niet doen ?

Contacteer ons voor een vrijblijvende supersnelle inschatting via conference call, de snelste haalbaarheidsstudie op de markt.

Schrijf je in
Share via
Copy link
Powered by Social Snap