Miljardensubsidies voor biomassa: weggegooid geld

De massale subsidies om elektriciteit op te wekken via biomassa zijn een drama in de maak, aldus de European Academies Science Advisory Council (EASAC).

De visie van de Europese Commissie op het opwekken van energie via biomassa is totaal verkeerd en wekt ecologische destructie in de hand.

Een gesubsideerd energiebeleid gebaseerd op waanideeën dus.

Lees het artikel hieronder:

Link naar het artikel in het AD

Energiebedrijf RWE dat de Noord-Amerikaanse, Baltische en Oost-Europese bossen in houtsnippervorm in o.a. Nederland gesubsidieerd opstookt, snapt uiteraard niet veel van de commotie.

Dit heeft uiteraard niets meer te zien met duurzame bedrijfsvoering, maar met het op randje van crony capitalism.

Michael Moore bracht o.a. hierover onlangs nog de fel gecontesteerde documentaire “Planet of the Humans” uit, waarin hij de vloer aanveegde met deze op het randje van corrupte praktijken die vooral 1 resultaat hebben: verdere en versnelde vernietiging van de natuurlijke nog resterende ecosystemen, zoals de massale vernietiging van de bossen in Noord-Amerika.

De makers van deze documentaire, Moore en Gibbs, zijn trouwens zelf ecologisch annex socialistisch annex collectivistisch georiënteerd, wat het vanuit het “groene energie” kamp nog moeilijker maakt om de prent te vertereren.

Deze documentaire werd gisteren ( 26/05/2020) overigens van Youtube gehaald, onder het mom van copyright inbreuk: er staan enkele seconden beelden in van mijnbouw in Mongolië, van de hand van een fotograaf die zelf niet akkoord gaat met het narratief van de film. In mensentaal: censuur.

Gelukkig is deze nu terug vrij te bekijken op Vimeo, zie deze link

Alvast het bekijken waard.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap